2013. március 14., csütörtök

A bölcsészkari zsidózásról


"Zsidók! Az egyetem a miénk, nem a tiétek! Üdvözlettel: a magyar hallgatók..." - írták ki Heller Ágnes szobájára (és György Péterére is hasonlót) az ELTE BTK-n. 

Hát, tudjátok, mit, ha a magyar egyetemek csak nem-zsidó magyaroké lehetnek, akkor a zsidó-magyar/magyar-zsidó Nobel díjasok pedig csak a mieink, magyar zsidóké. Mint például:

  • Wigner Jenő
  • Gábor Dénes
  • Polányi János


Igen, ezt most mind hirtelen felindulásból íróm. Tudom, hogy a fent említettek szeretnének a magyaroké lenni, egyszerűen a magyaroké felekezetre való tekintet nélkül. És hogy nem szabad belemenni a kisajátítósdiba. De egyszerűen nem fér a fejembe, hogy miért olyan borzasztó magyar-nemzet ellenes támadás, hogy valaki, aki a New School for Social Research tanára, tanítja a magyar diákságot? Szerintem hálásnak kéne lenni, hogy Heller Ágnes azok után, amiket tettek vele a különböző rezsimek ebben az országban, még mindig jelen van a magyar közéletben ahelyett, hogy békésen élne New Yorkban. Hogy jön ahhoz bárki is, hogy egy ilyen kaliberű tudóst megbélyegezzen? Hihetetlenül nevetséges, hogy fel vannak háborodva, hogy jobbnál jobb tudósok tanítanak az ELTÉ-n, mert történetesen van, aki zsidó a kiváló tudósok közül. Másrészt ellenben tragikus, hogy egy Holokauszt túlélőt megint megbélyegeznek mint zsidót. 

Ok, legyen a magyar egyetem a "színmagyaroké", a végén úgyis kiderül, hogy senki sem "színmagyar". Akit meg kirekesztenek innen, az bőven találhat nagyobb kaliberű egyetemeket is a világban, ahol nem bélyegzik meg. 

Sajnálom, hogy ilyen dühösen írok Magyarországról és azon belül a karról, ahol tanultam, tudom, hogy rengeteg nagyon is tisztességes és jó ember tanul ott. Csak el vagyok keseredve és elegem van.

A kép forrása:
http://index.hu/belfold/2013/03/14/zsidozo_matricak_az_elte-n/

Nincsenek megjegyzések: