2011. június 16., csütörtök

Woody Allen - a változatosság kedvéért

A "Whatever works" után aggódtam, hogy a túl gyorsan jövő új Woody-film csalódást fog okozni, mert a tavalyi opus nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet. (lásd: http://kelemenagnes.blogspot.com/2009/12/whatever-works.html)
De W. A. neve még mindig eléggé megmozgatott ahhoz, hogy elmenjek az "Férfit látok álmaidban" (You Will Meet a Tall Dark Stranger) miatt a moziba. És utólag is örülök neki, sokkal jobb az előző filmjénél, nem csak a megszokott poénok teszik szórakoztatóvá (de azért persze megvannak a W. A. filmek állandó szereplői, felvonul a jól kereső sima sznobok és a változóan jól kereső szuperértelmiségi kultúrsznobok gyülekezete), hanem van új és jó ötlet is. Mondjuk az kár, hogy nem robban ki a plágium botrány. Jó, hogy vannak nyitott kérdések, de 1-nél valamivel több cselekményszálat azért még el szabad varrni.
Feltűnő, hogy akármelyik szereplőt is látjuk éppen és akármit is csinál, mindig iszik valaki valamilyen töményet ebben a derék brit világban. Kivéve Roy haverjait a kocsmában, mert ők söröznek.

Nincsenek megjegyzések: