2009. április 25., szombat

Mese Aracatacusról

Na felteszek egy kis esti mesét, nem tudom pontosan, hány évvel ezelőtt találtam ki, de feltűnően látszik rajta a Lear király és Marquez rám gyakorolt hatása=).

Aracatacus története
Bevezetés

Kezdetben két úrnő volt a világon. Mirtia uralkodott a mennyben és Indria uralkodott a pokolban. Mirtia gyerekei az angyalok voltak, Indria gyerekei a boszorkányok és az ördögök. A jók és gonoszak csak lélekben különböztek egymástól. Mirtia elfoglalta a földet, amit szörnyek , sárkányok , főnixek és egyszarvúak népesítettek be. Mirtia soha nem engedte a földre az angyalokat, de egyikük, Lucia egyszer mégis alászállt és beleszeretett egy ördögbe, Luciusba. Lucia örökre lent maradt. A tündérek tőlük származnak. Indria megharagudott a fiára az árulásért, de rajta nem akart bosszút állni, mert legkedvesebb gyermeke volt. Ám amikor meghalt Lucius és Lucia, szörnysereget toborzott a tündérek kiirtására. Az új királynő, Lucia lánya csecsemő fiát, Aracatacust, elrejtette az Aconcagua tetején.

A történet

Egyszer volt, hol nem volt, élt egy fiatal tündér az Aconcagua tetején. Aracatacus volt a neve. Ő volt az egyetlen tündér, aki túlélte a Nagy Mészárlást. A hétfejű sárkányok nevelték fel. Amikor felnőtt, királlyá választották. Háborút indított sárkányseregével a szörnyek ellen. Leszálltak Patagóniába és legyőzték őket. Egy haldokló szörny elárulta Aracatacusnak, hogy egyikük még él az amazóniai őserdőben. Aracatacus elment Amazóniába és párbajban legyőzte a Nagy Amazóniai Szörnyet. A haldokló utolsó kívánsága az volt, hogy legyőzője feleségül vegye egyetlen lányát, Regant, aki titokban tündérivadék. De hazudott. Regan boszorkány volt, csak tündérnek álcázta magát, hogy a Sárkánybirodalom királynője lehessen.
Két lányuk született: Goneryl és Cordelia. Goneryl boszorkány volt, Cordelia tündér. Néhány sárkány gyűlölte Regant és összeesküdtek megölésére. A király száműzte a gyilkosokat, mert igazán szerette feleségét és nem ismerte szándékait. Goneryl azt hitte Aracatacus ölte meg az anyját, mert rájött, hogy az meg akarja ölni a királyt. Bosszúból megölte apját és királynő lett. Összeházasodott a gonosz Sötét Sárkány Herceggel. Cordeliát száműzték az Andokból.
Cordelia a Bahamákra menekült, ott éltek az elűzött jó sárkányok. Így hullt szét Aracatacus hatalmas birodalma két királyságra két uralkodóval, akik fivérek voltak: a Sötét Sárkány herceggel és a Jóságos Hétfejű Herceggel, aki feleségül vette Cordeliát. A két nővér halálos ellenséggé vált. Goneryl és férje megindította a legnagyobb háborút, amit valaha is látott a föld. Sárkányok öltek sárkányokat, főnixek főnixeket, egyszarvúak egyszarvúakat és testvérek harcoltak testvéreikkel. Végül a gonosz hadsereg elérte Macondót, ahol Cordelia palotája állt. A jó sárkányok számára alig volt már remény a győzelemre és a túlélésre. Szövetségeseik, a főnixek és az egyszarvúak már mind elhulltak. A testvérek párviadala döntött el mindent. Cordelia legyőzte Gonerylt és a Jóságos Hétfejű Sárkány is legyőzte a Sötét Sárkány Herceget. Cordelia mindörökre száműzte őket a pokolba.

Nincsenek megjegyzések: